Wie is Paul?

Ik ben bijzonder gepassioneerd om mensen hun optimale gezondheid te laten terugwinnen en het belang van een preventieve blik op gezondheid uit te dragen

 

Mijn naam is Paul Odijk. Ik woon in Soesterberg en ben gelukkig getrouwd met Suzanne. Wij hebben samen de drie kleine ondernemers Jesse, Sebastiaan en Mathijs op de wereld gebracht.

Onlangs heb ik, na 27 jaar, mijn foodspeciaalzaak verkocht om mijn praktijk te starten. Met mijn winkel heb ik vele hoogte- en dieptepunten meegemaakt. Twee keer ben ik uitgeroepen tot beste foodspeciaalzaak van Nederland. Ook veroverde ik een tweede plek tijdens de ING Retail Jaarprijs, een uitverkiezing van de beste van alle zelfstandige winkels in Nederland.

Maar er waren ook dieptepunten. Bijna 20 jaar geleden kreeg ik het deksel op mijn neus, na het jarenlang ontkennen van een disbalans tussen werk en privé. Een stevige burn-out was het gevolg. Plus een scheiding, een technisch faillissement van mijn zaak en ongeveer twee jaar leven met veel lichamelijke en geestelijke ongemakken. Ik had al mijn wensen in een te korte tijd in een te klein doosje proberen te stoppen. Gelukkig ben ik er uiteindelijk sterker uitgekomen, met veel kennis over die bewuste balans tussen mijn persoonlijkheid en dat wat om mij heen gebeurt.

Na een periode van tegenspoed en reflectie kan zich iets nieuws openbaren. Ongeveer zes jaar geleden ben ik begonnen met een studie natuurgeneeskunde. Deze studie bleek niet goed bij mij te passen. Ik miste een getoetste onderbouwing van verschillende therapieën. Vervolgens heb ik de volwaardige orthomoleculaire geneeskunde-opleiding succesvol afgerond, inclusief een opleiding in de reguliere medische basisvakken en een EHBO-diploma. Inmiddels ben ik bijna afgestudeerd voor mijn master kPNI.

De vele studie-uren en mijn levenservaring zet ik nu graag in om mensen hun optimale gezondheid te laten terugwinnen. Ook wil ik het belang van een preventieve blik op gezondheid uitdragen. Dat doe ik onder meer in mijn Voedingscafé.

Preventie is de beste geneeskunde, voorkomen is beter dan genezen!

Graag help ik u weerbaarder te maken tegen de alsmaar toenemende negatieve invloeden op uw gezondheid en vitaliteit. Word weer mens en laat mij u op weg helpen naar een optimale lichamelijke en geestelijke gezondheid.